E-KNJIGE

 

1963–1973, sudbonosna decenija, uspon i pad srpskih liberala, uzroci i posledice, od tada do naših dana, kroz prizmu Ekonomske politike, novina kakvih više nema.

Knjiga Ispred vremena poslužila je kao inspiracija za izložbu oglasa štampanih u listu Ekonomska politika od 1969. do 1980. godine pod imenom Polet, održanu od 17. do 25. maja 2013. godine u Kulturnom centru Beograda.

Download link (Preview):

 

 

 

 

 

 

 

 

U godinama opasnog življenja 1986-1988, u sumrak Jugoslavije, Borba je doživela svoje zvezdane trenutke. Kako se od zvaničnog državnog glasila, krutog i neinventivnog, za svega nekoliko godina Borba preobratila u perjanicu liberalnog i profesionalnog novinarstva; kroz kakve je transformacije prolazila devedesetih, zašto je privatizovana pa potom nasilno renacionalizovana; zašto je 1995. nastala i kako je 1998. nestala Naša Borba, da li je (Naša) Borba mogla da preživi ako Jugoslavija nije?

Download link (Preview):

 

 

 

 

 

 

Za informacije o tome kako možete nabaviti knjige u elektronskom ili štampanom formatu obratite se e-mailom na adresu: [email protected]

Hvala.