VIDEO

Dan na N1, Tema

Mijat Lakićević i Nemanja Nenadić o Zakonu o poreklu imovine

Novinar Novog magazina Mijat Lakićević smatra da Srbiji nije potreban Zakon o poreklu imovine jer otvara mogućnost za zloupotrebe, a i sadašnja poreska regulativa je dovoljna.

Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija podseća da je unakrsna provera imovine moguća i po Zakonu o poreskom postupku i poreskoj administraciji iz 2002. godine.

Televizija N1, 26. decembar 2018.

RTS Upitnik

Krajem prošle sedmice Skupština Srbije usvojila je budžet za iduću godinu. Za zakon je glasao 141 od 149 prisutnih poslanika, niko nije glasao „protiv“ niti je bilo uzdržanih.

Šta je predviđeno budžetom i kako ćemo živeti u 2019, tema je emisije Upitnik.

Šta kaže Vlada, šta struka, a šta kritičari? Da li je budžet uravnotežen i da li garantuje bolji i životni standard i više investicija? Zašto kritičari kažu da je umesto za privredni rast, budžet „otišao“ na vojsku i policiju?

Da li je budžet zaista protiv privatnika? Gosti: Siniša Mali, ministar finansija, Pavle Petrović, predsednik Fiskalnog saveta, Toplica Spasojević, privrednik i Mijat Lakićević, urednik u Novom magazinu.

Autor i urednik emisije je Olivera Jovićević

RTS, 11. decembar 2018.

Ukleta spirala

Javni sektor i pravosuđe su crne rupe Srbije. Po funkcionalnosti institucija Srbija je na 105 mestu na svetu (od 137 zemalja), a na trećem mestu, ali otpozadi, po efikasnosti pravosuđa (od 49 zemalja članica Saveta Evrope). O tome su na tribini u Užicu u petak 13. oktobra 2017. govorili: Vesna Rakić Vodinelić, Mijat Lakićević i Zlatko Minić. Razgovor vodila Svetlana Lukić. (više…)