Nebojša uzvraća udarac

Nije nemoguće da je ovo poruka Nebojše Stefanovića da i on konja za trku ima. Da neće mirno gledati kako Vučić mirno gleda kako njega, Nebojšu, čereče. I da neće dozvoliti da tako olako bude “odstreljen”. Tata za brata

Zanimljivo je ovo s marihuanom. To jest, trenutak u kojem priča izbija u javnost. U času, naime, kada su sve oči uprte u aferu Krušik, u koju je ministar policije do grla uvaljen, dolazi do policijske akcije u kojoj se otkriva proizvodnja ogromne količine “opojnih droga”. I to bi, međutim, ulazilo u uobičajene policijske aktivnosti. da nije bilo jednog telefonskog poziva. To jest, da u javnost nije procurila vest da je prvi poziv koji je po hapšenju uputio Predrag Koluvija, vlasnik poljoprivrednog dobra “Jovanjica” na kojem je marihuana pronađena, bio poziv Andreju Vučiću. Andrej Vučić je, naravno, to odmah demantovao i zapretio tužbama, na šta su potencijalno optuženi uzvratili da jedva čekaju.

O tome da li je poziva bilo ili nije, neko naivan možda bi rekao utvrdiće sud, ali nije u tome poenta. Najvažnije je to što je priča o pozivu izašla u javnost, a to je moglo biti samo iz policijskih krugova. Jer, od tog trenutka, zapravo, kada je u vezi sa marihuanom pomenut (kontroverzni) brat predsednika Republike, jedna obična kriminalna radnja postala je velika politička afera. Možda stvarno veća i od Krušika.

Da li je ta policijska akcija, postavlja se pitanje, bila slučajna ili ne? To jest, da li je bila deo “redovnih policijskih aktivnosti” ili se, zapravo, od početka znalo šta se iza brda valja?

Moguće je da je ovo samo (još) jedna mefistofelska ujdurma da bi se pažnja javnosti skrenula s pravih stvari. Ali nije nemoguće ni da je ovo poruka Nebojše Stefanovića da i on konja za trku ima. Da neće mirno da gleda kako Vučić mirno gleda kako njega, Nebojšu, čereče. I da neće dozvoliti da tako olako bude “odstreljen”. Tata za brata.

“Pičvajz” u SNS-u, dakle. Drugim rečima, to bi moglo da znači da je SNS počeo da se raspada iznutra i da su kao hijene oko plena počeli međusobno da se proždiru. Bilo bi, međutim, previše smelo izvući takav zaključak. Veća je verovatnoća da će sad pokušati da se konsoliduju, skupe i povežu svoje redove, možda uvedu neka ograničenja i pravila, kako to već rade slične organizacije. I nastave istim putem.

To će pokušati. Na građanima je da im to ne dozvole.

Mijat Lakićević,
Peščanik.net, 30. novembar 2019.

Leave a Comment